top of page
Sök
  • Skribentens bildSkolkyrkan

Psalm 91 och 23


Jag vet att vi alla bär på många olika funderingar och oron och ångesten kan i vissa av oss vara större än andra. Låt mig få förmedla till dig dessa löften från Gud själv. Läs dem gärna högt för dig själv och låt Guds Frid kommer över dig.

Psalm 91 Guds beskydd i farans stund 91 Den som bor i den Högstes skydd och vilar i den Väldiges skugga, 2 han[a] säger: ”Herren är min tillflykt och min borg, min Gud, som jag förtröstar på.” 3 Han räddar dig från jägarens snara och från dödlig pest. 4 Med sina vingar täcker han dig, under dem finner du tillflykt. Hans trofasthet är en sköld och en skyddsmur. 5 Du behöver inte vara rädd för nattens fasor eller för pilen som flyger på dagen, 6 inte pesten som går fram i mörkret eller plågan som härjar mitt på dagen. 7 Även om tusen faller vid din sida, tiotusen till höger om dig, drabbas inte du. 8 Med egna ögon ska du få se på hur de gudlösa straffas. 9 För du har gjort Herren till din tillflykt, den Högste till ditt beskydd. 10 Inget ont ska hända dig och ingen olycka komma nära ditt tält. 11 Han ger sina änglar befallning om att skydda dig var du än går. 12 Med sina händer ska de bära dig, så att du inte stöter din fot mot någon sten. 13 Över unga lejon och kobror går du fram, du trampar på vilddjur och ormar. 14 ”Eftersom han älskar mig, ska jag rädda honom. Jag ska skydda honom, eftersom han känner mitt namn. 15 När han ropar på mig, ska jag svara honom. Jag ska vara med honom i nöden, rädda honom och ge honom ära. 16 Jag ska mätta honom med ett långt liv och låta honom se den räddning jag ger.” Läs sen psalm 23:

Den gode herden 23 En psalm av David. Herren är min herde, ingenting ska fattas mig. 2 Han låter mig vila på gröna ängar och leder mig till lugna vatten. 3 Han ger mig ny kraft.[a] Han leder mig på rättfärdighetens vägar för sitt namns skull. 4 Även om jag vandrar i den mörkaste dal[b], fruktar jag inget ont, för du är med mig, och din käpp och stav tröstar mig. 5 Du dukar ett bord för mig framför ögonen på mina fiender, du smörjer mitt huvud med olja, min bägare flödar över. 6 Din godhet och nåd följer mig i hela mitt liv, och jag ska få bo i Herrens hus för alltid. Här kan du på ett enkelt sätt ta emot Jesus och hans Frid: ”Jesus, jag behöver Dig. Jag har gått min egen väg och har syndat mot Dig. Tack för att Du har dött och uppstått också för mig. Förlåt mina synder. Nu öppnar jag mitt hjärta och tar emot Dig som min Frälsare och Herre. Ta över ledningen av mitt liv. Gör mig sådan som Du vill att jag skall vara.” Kom ihåg att Jesus ÄLSKAR DIG: Så här står det i Johannes 3:16-17 16 Så älskade Gud världen att han gav den sin ende Son, för att de som tror på honom inte ska gå förlorade utan ha evigt liv. 17 Det var inte för att döma världen som Gud sände sin Son, utan för att världen skulle räddas genom honom. Han dömer dig inte, han älskar dig och vill ha en RELATION med dig! Blessings PS hör av dig om du har frågor och funderingar: skolyrkan.ornskoldsvik@outtlok.com

18 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Finns ute på skolorna

Hej! Nu är vi igång igen och kommer att finnas på din skola bland annat dessa dagar: TISDAGAR: Nolaskolan och stan ​ ONSDAGAR: Praktiska gymnasiet och Parkskolan ​ FREDAGAR: Högakusten teoretiska gym

Comentários


bottom of page