top of page
Sök
  • Skribentens bildSkolkyrkan

SKA DET GE SIG NÅGON GÅNG!

Det är många nog som instämmer med denna känsla: SKA DETTA GE SIG NÅGON GÅNG?

Att inte veta när det svåra och tuffa ska ge sig är det som är det jobbigaste i en svår situation. Att inte kunna se ljuset i tunneln. Känslan av att inte ha kontroll och inte veta vad man ska göra, det är nog det som tär en människa mer än själva situationen.


Vad är då sant i allt det som sägs? Vem kan man lita på?


Jag blev såå glad av att höra vår Kung i sitt tal till nationen där han förklarade att han med sin erfarenhet har hunnit varit med i flera kris lägen som vårt land har varit med om och vad han där har sett. Så här skrev sa han:


"Om några veckor fyller jag 74 år. Det är ganska mycket! Men det betyder också att jag hunnit uppleva många av de kriser som vårt land har gått igenom.

Jag har sett hur kriser hjälper oss att omvärdera; att skilja mellan viktigt och oviktigt. Hur rädsla omvandlas till insikt om problemens allvar och hur de kan lösas.

Och en sak har jag lärt mig: oavsett hur djup eller långvarig krisen blir, så tar den förr eller senare slut.

Och när den gör det, ja, då kommer vi alla att ha nytta av den omtanke och den kraft som svenska folket nu uppbådar. Den kraften kommer att vara en tillgång för vårt land – i den framtid som vi längtar efter."Han tog också upp vart vi kan titta åt för håll för att finna tröst och hopp i vår tid:

"Snart kommer påsken. Och oavsett om vi firar den eller inte, tror jag att vi alla kan ta till oss av dess budskap: Vandringen är lång och mödosam. Men i slutet segrar ljuset över mörkret, och vi kan åter känna hopp."Oavsett vad du nu kämpar med om det är oro för Covid 19 eller om det är oro för din examen, eller ekonomin eller vad det nu kan vara så är viktigt att komma ihåg precis som vår Kung sa: oavsett hur djup eller långvarig krisen blir, så tar den förr eller senare slut.

Allt kommer att vända, så håll ut!


En sak vill jag rekommendera dig nu när vi ska fira påsk: gå in verkligen på riktigt och ta reda på vad PÅSKEN verkligen handlar om.


Under torsdag kommer jag introducera Jesus för dig, för det är vad påsken handlar om.

Gå in gärna och lyssna kl 11:00 via Instagram och facebook och bli introducerad Jesus, påskens budskap!


Annars vill jag nu avsluta med att önska dig en skön påsk även om du nu måste vara hemma ;) Själv kommer jag att vila och bara vara nu mår själen och hjärnan har blivit lite extra utmanad under några veckor🥰

Önskar dig Guds Frid!


5 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Finns ute på skolorna

Hej! Nu är vi igång igen och kommer att finnas på din skola bland annat dessa dagar: TISDAGAR: Nolaskolan och stan ​ ONSDAGAR: Praktiska gymnasiet och Parkskolan ​ FREDAGAR: Högakusten teoretiska gym

Comments


bottom of page