top of page
Sök
  • Skribentens bildSkolkyrkan

Märkliga tider!

Ja det händer mycket nu runt om i vår värld och många känner sig oroliga vilket inte heller är konstigt med tanke på allt som vi blir bombardera med. Hur kan vi då på bästa sätt hantera detta och det man upplever?

  1. Håll lugnet! Inget bir bättre av att vi går och tar snabba beslut eller beslut i panik utan låt oss ta en dag i taget och tänka igenom.

  2. Prata om hur du känner med en vuxen, med kompisar. Var ärlig med att sätta ord på vad du känner för genom att prata och bearbeta det du upplever i ensamhet och med andra är det som gör dig lugn och sansad.

  3. Gå inte med i sånt som bara ökar oro, utan våga säga nej. Märker du att dina kompisar vill skapa mer oro genom att göra saker och ting eller på andra sätt bara förstöra eller öka på oron, så våga sätta stopp för det! Prata med en vuxen om det också.

  4. Be! Att be betyder att man pratar med Gud. Du lättar ditt hjärta och låter sen honom fylla dig med hans frid. Jesus säger så här:

Jag lämnar frid efter mig, min frid ger jag åt er. Jag ger er inte det som världen ger. Låt inte era hjärtan oroas och var inte ängsliga! Joh 14:27

Den FRID som Jesus erbjuder är djup och fullkomlig och det är ett erbjudande.

Vem är då Jesus! Jesus kan du lära känna genom att läsa bibeln och det kan du göra genom tex en app eller be mig eller en kyrka om en bibel ;)

Jag finns om det är så att du vill prata om hur du känner eller att jag ber för dig! Bara att höra av dig antingen via Instagram: skolkyrkan.ornskoldsvik eller på Messenger och Facebook: skolkyrkan.

Du är omsluten!

Önskar dig GUDS FRID!!


21 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Finns ute på skolorna

Hej! Nu är vi igång igen och kommer att finnas på din skola bland annat dessa dagar: TISDAGAR: Nolaskolan och stan ​ ONSDAGAR: Praktiska gymnasiet och Parkskolan ​ FREDAGAR: Högakusten teoretiska gym

Comments


bottom of page